top of page
Det er få steder i drikkevareindustrien hvor tilgang på nye produkter har vært større de siste 20 årene enn for øl. 
Det hele begynte i USA med fremvekst av microbryggerie som skjøt fart mot slutten av 1990-tallet. I det vi gikk inn i vårt årtusen, var resten av verden på god fart etter. I Global Beverage representere vi hovedsakelig de "orginale", de som har holdt på et par hundre år. Vi har imidlertid også funnet plass til noen "nykommere" vi mener fortjener din oppmerksomhet.
Legger du pekeren på navnet til produktet som er listet opp under beskrivelsen, vil du få opp et produktark som i større grad
beskriver produktene og leverandøren
Hofbrau tett kant.JPG

Hofbräu  - Tyskland

Det er vel mulig at du har hørt om Oktoberfest ? Hofbräu er en av syv bryggerier i Munchen som ivaretar denne århundre lange tradisjonen.  Det hele startet i 1810 som en feiring av bryllupet mellom  Kronprins Ludwig og prinsesse  Therese of Saxe-Hildburghausen. Festen ble så flott at man valgte å ha en året etter, og slik har det fortsatt . I dag  er det ca. 6 millioner mennesker som besøker denne festen hvert år . Bryggeritradisjonene i Bayeren er også kjent for sine hveteøl - Så også Hofbrau
De har et stort spekter av produkter, og du finner produktark  ved å trykke på navnet under.  
Og så er det selvfølgelig en grunn til at microbryggerien vi nevnte i innledningen bruker Hofbräu som mal for sine tyske bayer-produkter. 
Hofbräu Orginal  (50cl)  -   Hofbräu Oktoberfest  (50cl)   -   Hofbräu Dunkel  (50 cl)  -     Hofbrãu Hefe Weise  ( 50vl)

frueh-koelsch-20x05l-mehrweg.jpg

Früh  - Tyskland

Det vet du kanksje allerede,  men i tyske Kölen har de et eget øl som er merkevarebeskyttet. Vi kjenner den som en KÖLSCH.
En kölsch er et "lagerøl"  der man benytter gjæren til en "ale" i produksjonen - eller sagt på en annen måte; "overgjær" til undergjæret øl"    

Dette gir en drikke med med større fylde enn tilsvarende pilsnervarianter. Bitterheten er mer nedtonet uten at det går ut over friskheten, balansen og den lange ettersmaken. Vi har tre varianter i vår portefølje. Orginalen kommer også i en femliters "partykeg" 

Früh Kölch ( 50cl)    -  Früh alkoholfri (33cl)  - Früh Radler sitron  (33cl)  - Früh i 5 liter "partkey"

McEvans Champion skåret kanter.JPG

McEvans - Scotland

Dette er en SKOTSK ALE  og det er en egen "typebetegnelse" og en av ale-grennene i det store øltreet som tidlig er delte stemme i en "lager" -stamme og en "ale"-stamme ( I grove trekk). Til forskjell fra en IPA ( Indian Pale Ale) som har vunnet stor popularitet de siste årene, så er den skotske alen vanligvis betydelig høyere på alkohol og med langt lavere bitterhet. I tillegg er de ofte mørke i farg og forholdsvis fyldig i smaken. - Vår Champion passer perfekt til denne beskrivelsen
McEwan's Champion (50cl)

Cobra fra nette.JPG

Cobra Premium Lager - India

Har du spist på en indisk restaurant i Norge kan du ikke ha unngått å se dette produktet på menyen. Sammen med Kingfisher er dette de to ledende indisk ølmerker i Norge. Cobra har lagt stor vekt på å produser et øl der kullsyren er noen mindre fremtredende en tilsvarende lyse lagre. Dette gjør at den ikke oppleves som like mettende til en god curry  - Neste gang skal du også ta en ekstra titt på flasken, den forteller historien til merket.. Cobra har også en alkoholfri øl med 0,0 % alkohol og en fyldig Kingcobra  med ettergjøring på flasken - Den kommer i 75cl.

 Cobra Premium Lager  (33cl  og 66cl)    -  Cobra Alkoholfri  ( 33cl)   -   Kingcobra ( 75cl)

Worthington's - England 

Detter er Englands første IPA - eller India Pale Ale som IPA er en forkortelse for.  Vi er ganske trygge på at nærmere orginalen kommer du ikke. IPA som variant, har en betydelig høyere bitterhet en sine "alesøsken",  og alkoholen ligger vanligvis mellom fra 4.5 og  5.5% .
Vår variant kommer i en 50cl flaske.  Det hevdes at oppskriften i dag er mer eller mindre den samme som når produkte så dages lys i 1829. I England er merket kjent under navnet "White Shield" . Det dukket opp allerede i 1870.  
Worthington's White Shield (50cl)

WorthingtonWhiteShield.png

Siden er under konstruksjon

bottom of page