top of page
I Global Beverage har vi forsøkt å sette sammen en portefølje av viner med et hovedfokus på Europa.
Flest  produsenter har vi fra Portugal,  men målet har vært å kunne tilby en sortiment, der våre kunder kan sette sammen en vinliste som passer deres meny og smaksbilde. 
Vi bistår gjerne med råd og hjelp til denne jobben.

Legger du pekeren over produktnavnet under teksten , vil du få opp et produktark som i større grad beskriver produkt og leverandøren
Portugal

Portugal er mer en portvin. Gjennom de siste 20 årene har landet hatt en rivende utvikling i både produksjon og kvalitet.
Deres vinhistorien går også langt tilbake, med "Duero" som verdens eldste definert vinområdet. 
Vi kjenner Portugal godt, og har valgt ut noen særs respektive representanter -  Her er dere i trygge hender .

flaske uten bakgrunn.JPG
Raposeira_edited.jpg
Herdade dos Grous.jpg

Palacio de Brejoreira - Vinho Verde
 

"Grønn"viner fra det nordlige Portugal har hatt en økende popularitet de siste åren, og vi finnere stadig flere av de på vinmonopolet. Fargen på vinen er fortsatt gulaktig og ordet "grønn" referer nok mer til at dette ofte er en ung vin. Når det er sagt, så er det flere av disse som tilbringer flere måneder på eikefat før de blir tappet for videre lagring på flaske. Vi har valgt en mindre produsent som produsere sine viner basert på  100 % Alvarinho, der fatlagring inngår dom en naturlig del av produksjonen. Reker og skalldyr faller oss i hu som en god match, eller kun som en frisk aperitiff

Palacio de Brejoreira

Raposeira - Durinese

Detter er Portugals største produsent av musserende vin og antageligvis også en av de fremste. Med en historie som går tilbake til 1898, så er de også en av Portugal eldste produsenter av "cava". Lokalisert litt syd for Durodalen har de god tilgang på råstoff av god kvalitet. Vinene fra Raposeira produseres på samme måte som champagne, der det går med mer enn to år der flasken hvert døgn skal snus en kvart gang. Vi har i første omgang tatt med to av deres mange varianter. God til sjømat eller som en aperitiff

Raposeira Bruto (tørr)   - Raposeira meia seco (halv tørr)

Herdade dos Grous  - Alentejano
 

Skulle vi peke på ett område av Portugal der god mat og drikke står høy på dagsorden, så må det være Alentejano. Kjent som Portugal "matkommer". Litt merkelig at vinområdet ikke er bedre representert i Norge. Gode klimatiske forhold med en varme sommer,  gir alkoholsterke og fyldige viner. Kombiner dette med en vilje til å tenke nytt og "top of the state" utstyr,  så blir resultat bra. Herdade dos Grous kan "krysse av" for alle disse forhold.
De har for øvrig også noen særs gode olivenoljer.

Herdade de Grous  Rød    -    Herdade dos Grous Rød  Reserva

Herdad grandeB.jpg
hup_portvine_quinta_de_vale_daldeia_port

Herdade Grande - Alentejano
 

Som kollegaen over, kommer også disse fra Portugals "matkommer".  Herdade Grande har produsert vin i generasjoner og kan i disse dager se tilbake på 100 år med drift. Gjennom årene har de vært en av pinoereen til å forsøke med nye druevarianter samtidig som de ikke er tro mot hva som kjennetegner viner fra dette omdårdet. Familedrevet middels stor vingård med et spekter av viner som møter de fleste "cusine"
 

Herdade Grande Rød   - Herdade Grande Rød Reserva  - Herdade Grande Hvit Reserva

Vale d' Aldeia - Duero Superior (alto)
 

Viste du at Duerodalen allerede i 1757 ble verdens første området for vinproduksjon som fikk sitt navn beskyttet som et eget varemerke. I tillegg står den øvre delen av Durodalen i dag også på UNESCOS verdensarvliste. Konklusjonen er at ikke bare produsere de god vin i Duero,  men området er også særs vakkert med "vinrøtter" tilbake til romertiden.
Vale d'Aldeia er en middels stor produsent i den øvre delen av Duero, som i tillegg til sine røde og rosa viner, selvfølgelig også har sine portviner som hører hjemme til en hver god dessert.  

 

Vale d'Aldeia Rød   -  Vale d'aldeia Rød Reserva  - Vale d'Aldeia Rose - Vale d'Aldeia PortvinTawny
Vale d'Aldeia Portvin 10-years

Sao Domingo.jpg

Sao Domingo  - Barriada

Spania

Vi kan vel si  at Portugals "storebror" er Spania - Mye godt her også. Vi har valgt ut to av de  fremste områdene - "Rioja "og "Ribeira del Duero"  Rioja kjent for sine  fatlagrede viner, Ribeira del Duero for sin kvalitet og  sin evne til å forsøke

nye spennende ting.

Lecco Reserva.jpg

Bodegas Resalte - Lecco  -  Ribeira del Duero 
 

Nord vest i Spania ligger området "Ribeira del Duero". En elv som etterhvert renner inn i Portugal og er da kjent som Duero elven. Området er  i Spania kjent for sine utsøkte viner. Vi har hente to flotte representanter fra Bodegas Resalte .  På spansk betyr "Roble" eik. "Lecco Roble" har tilbrakt 6 mnd på eikefat. "Reservaen" hele 12. mnd 
 

Lecco Roble   -   Lecco Reserva
 

Marques de puerto reserva.JPG

Marques del Puerto -  Rioja Alta
 

Det er vel få vinområder i verden som er mer kjent en "RIOJA" - Våre varianter er god representant for dette område. Viner fra Rioja er kjent for sine  lagring på eikefat. "Cirianza" med sine 6 måneder. "Reserva" med ett år og "Gran Reserva" med to år. Etter dette følger videre lagring på flaske.

Med sin plassering i byen Fuenmayor,  drar de nytten av et mikroklima med kjølig luft fra Pyreneene og varme vinder fra Middelhavet - Et godt utgangspunkt for gode produkter.

Marque  Del P.  Hvit    -   Maeques del P. Crianza   -   Marques del P. Reserva   -  Marques del P. Gran Reserva

Italia

I Norge er vi glade i Italiensk vin.  Kanskje ikke så rart, mange har besøkt landet og produktnavn som Amarone, Ripasso, Barolo, Proseco er gjennbare for de aller fleste.  Vi har noen gode representanter

amarone 2.jpg

Corte Merci  -  Verona 
 

Hvis vi sa at Rioja var kjent i Spania, så er Veneto vel så kjent i Italia - Corte Merci er en mindre vingård drevet av to svært engasjerte brødre som kan sitt fag -  Klassiske varianter som passer spesielt gode til rødt kjøtt og vilt.
Merk deg også "reciotoen". En frisk rød dessertvin produsert etter nesten samme oppskrift som en amarone , dog med kun 13 % alkohol.  

Valpolicella Superior   -   Valpolicella Ripasso Superior   -   Amarone Recioto del Valpoliccela

Velenosi montep. d'abrussoB.JPG

Velenosi - Marche
 

Montepulciano d'Abruzzo - Lyder det kjent?

Her befinner vi oss på østkysten av Italia mot Adriaterhavet, med en breddegrad litt nord for Roma  (som for øvrig ligger på vestsiden mot Middelhavet) . Området er kjent for fruktige og bløte viner som ofte er gode følgesvenner til en Pizza elle er en god Pasta Carbonara, eller som vi ofte betegner det  - Det italienske kjøkken. I tillegg til 5 flaskevarianter fra Velenosi har vi også en rød og en hvit 3 liters BIB 

Montepulciano d'Abruzzo   -   Passerina hvitvin  -  Prope Cerasuolo d'abruzzo (rosevin) 
Roggio del Filare (Rødvin)  -  
Reve (Hvitvin)

Voga sparkling uten bakgrunn.JPG

Enoitalia - Veneto

Frankrike

Vi overdriver vel ikke når vi sier at det franske kjøkken er sannsynligvis er alle "mors kjøkken".
Stjerne fra Michelin har sitt opphav her. Listen over franske matprodukter el lang og innholdsrik.

  Ikke så rart at de også produsere mye godt drikke - Under finner du tre gode representanter.

Carmel@Joseph.JPG

Calmel & Joseph - Languedoc-Rossillon
 

Calmel & Joseph ble grunnlagt i 1995 som et forhandlingshus. I tillegg til sine egen produkter,  jobber de for og med private vinbønder med mål om at alle ledd i produksjonen skal være optimale, fra drueplukker til vinmaker. Hovedfokus er viner fra små vingårder i Languedoc-Roussillon regionen. Ønologene Laurent Calmel og Jerome Joseph jobber sammen med å bestemme hvordan vinifikasjon, blending og lagring de forskjellige vinene trenger. Målet deres er å vise fram unike kvalitetsprodukter fra middelhavsregionen.

Les Terroirs Les Arques - La Madeleine - Village Blance - Blanquette  de Limoux 

CP Beaujolais Village.png

Christophe Pacalet - Beaujolais 
 

Christophe Pacalet hører definitivt til en ny generasjon franske vinprodusenter.. Etter å ha jobbet fire års som Chef på en en "fine dinning" restaurant,  reise han tilbake til Beaujolais, der han samme med sin onkel startet  sitt vinprosjekt.  Med kun 8 hektar med vinranker som er mellom 40  og 80 år gamle, har Christofer henter frem  noen produkter  som er både representere historiene  og det nyskapende fra dette området.
En Beaujolais er ofte kjent for sine milde tanniner og lavt syreinnhold. Det gjør den til et bedre valg for personer som sliter med hodepine eller magebesvær etter inntak av rødvin.

 

Beaujolais Village   -  Cote de Brouilly

Mithra Cotes du Rhone.JPG

Vignerions Ardéchois  - Cotes du Rhone

Tyskland

Når vi snakker om tysk vin, så tenker nok de aller fleste på de hvite varianter av sorten, og da kanskje på viner produsert av druetypen Rieseling - Vi har foreløpig tenkt det samme.

Weingut.JPG

Weingut Kees-Kieren  - Mosel

Siden 1980 har Kees brødrene, Ernst-Josef og Werner, kultivert vin i Mosel-Regionen. Noen av de berømte dalene er Graach, Kinheim, Kesten og Erdener. Parsellene i Graach er en del av en strekning på 8 kilometer med vinranker av høyeste kvalitet. Vinmakerne er investert i bærekraftig utvikling og nesten all arbeid på vingården blir gjort for hånd. De produserer flere forskjellige vinstiler fra delikate, syrefriske, tørre, halvtørre og veldig søte. Alle druene blir forsiktig presset og lagret i ståltanker og gamle eiketanker

Riseling Kabinet   -   Riseling Domprost  Spätlese   -   Riseling Himmelreich Spätlese
- Riseling Himmelreich Auslese  

bottom of page